Befejeződött a DAC felkészülése az új bajnoki idényre

DSC_0113.jpg

Befejeződött a dunaszerdahelyi DAC felkészülése a 2011/2012-es bajnoki évadra a július 9-i UTE-DAC nemzetközi felkészülési mérkőzéssel, amelyen 2:2-es döntetlen született.

Štefan Horný vezetőedző több játékost is kipróbált a felkészülés során. Voltak köztük játékosok az elmúlt bajnokság „A”, illetve a „B” csapatából is. Ugyancsak több cseh, szlovák és külföldi játékos érkezett próbajátékra a csapathoz.
A bajnokság kezdete előtt a dunaszerdahelyi vezetőknek sikerült megegyezniük a 2010/2011-es bajnoki évad őszi idényében Dunaszerdahelyen védő Kováč kapussal, hiszen a csapattal tartott az utolsó három mérkőzésen is. Különösen jól védett a grazi találkozón, amelyen a sárga-kékek az iráni válogatottal mérkőztek meg. Ugyancsak a DAC csapatával kezdi a bajnokságot Struhár, Helísek és Matúš is.
Az újpesti találkozón a következő labdarúgók léptek pályára a DAC színeiben: Kiss, Helisek, Ágh, Svec, Németh, Lénarth, Hilek, Corič, Tomčák, Harsányi, Kaplan, Matúš, Králik, Csonka, Sedlák, Hassan, Konečný, Delarche.
Az új kameruni csatár két gólt is vágott a liláknak a találkozón, és míg az első félidőben vesztésre álltak a sárga-kékek, addig a második félidőben felélénkült a DAC játéka és beszorították az újpestieket a térfelükre.
Eléggé vegyes képet mutat a dunaszerdahelyiek felkészülési sorozata, hiszen a nyolc előkészületi mérkőzésből mindössze két alkalommal kerültek ki győztesen, négyszer vesztettek és kétszer döntetlent értek el. Összehasonlítva a mérkőzéseket az otthoni Fradi elleni találkozó volt a legemlékezetesebb és legdinamikusabb, de az iráni válogatott elleni mérkőzésen is jól szerepeltek a sárga-kékek Németh Krisztián segédedző elmondása szerint.
Egyik ősi riválisával küzd meg a megyeszékhelyen vasárnap, július 17-én 19:30 órától a sárga-kékek csapata a legfelsőbb szlovák élvonal 1. fordulójában, akik egyelőre Dunaszerdahely városának ideiglenes pénzbeli juttatása nélkül vágnak bele a bajnokságba.