Információk a DAC-Slovan mérkőzés előtt

 

A Slovan dunaszerdahelyi vendégjátéka rendre a kockázatos mérkőzések közé tartozik a labdarúgó Corgoň ligában. A vasárnapi sem kivétel ez alól. „A fokozott figyelem ezúttal is meglesz. Mind a város, mind a járás területén jobban odafigyelünk a közrendre – nyilatkozta az ÚjSzó-nak  Both Péter járási rendőrkapitány. – Értesüléseink szerint a Slovan külön vonatot nem indít Pozsonyból, így minden vendégszurkoló maga jut el hozzánk. Az sem kizárt, hogy busszal is érkeznek. Valójában azonban ugyanazon az útvonalon kísérjük be őket a stadionba, mint máskor, mikor vasúton érkeznek. Vagyis a Štúr utcán keresztül, de ezúttal motoros bevezetéssel”
 
            A bajnoki miatt vasárnap délután fél hattól lezárják a sport utcát, mégpedig az Erzsébet tértől a stadion VIP-bejáratáig, valamint a Štefánik utca Szent István tér felé tartó szakaszát. „ Itt parkol le a Slovan szurkolótábora, s innen kísérik a vendégeket a bejáratukhoz – folytatta Both Péter. – A mérkőzés napján délután háromtól este tízig a város alkoholtilalmat rendelt el. Tilos tehát alkoholt árulni a stadion környékén és a környező utcákban. Ezt a városi rendőrség ellenőrzi.”
 
            Nem árt tudni a DAC-szurkolóinak, hogy a VIP-beléptető nyitva lesz, a hazai nézőket pedig a VIP-kaputól balra eső kapukon engedik be a mérkőzésre. A hátsó kapu (a B közép lelátója mellett) zárva lesz, onnan nem lesz beléptetés, csak a Sport utca Észak II lakótelepi részéről. A rendőrség határozottan kéri, hogy a Sport ésŠtefánik utcában, utóbbiban főleg a Szent István térig ne parkoljon senki, aki pedig ott lakik, kocsijával álljon be az udvarra.
 
ÚjSzó 2011.09.17.
Információk szerint közel 100-150 Slovan-szurkoló készül Dunaszerdahelyre.